Галерия картини живопис Fineluart

Избрани картини живопис, рисунки и творби от Любомира Попова

Това е галерия картини живопис, съдържаща избрани творби от Любомира Попова, без оглед на стил, техника, вид изкуство или жанр. Картините тук са както маслена живопис, така и акварел, графика, рисунки, рисунки върху стена и т.н.

Произведенията на изкуството в тази галерия са рисувани в различни години и носят различни емоции, подчинени са на различна символика, имат разнообразни композиционни решения. Жанровете и видовете изкуство, събрани тук са различни – графични произведения, композиции с латекс върху стена, произведения на неконвенционалното изкуство, графика, рисунки и други.

Всички картини са невероятни, а и българските художници трябва да се подкрепят 🙂

Нели

Ако желаете да разгледате само картините за продажба, вижте тук.

Трябва да направя стилен подарък за човек, който е естет и изкуството ви ми се стори най-добрият избор.

Клара

Стилистика в картините на Любомира Попова Fineluart

За стилистика в картините и живописта на Любомира Попова Fineluart като обобщение може да се говори само доколкото повечето творби са подчинени на изразните средства на сюрреалистичната живопис. Фантазните образи влетени в абстрактна среда са едни от най-често срещаните в изкуството на съвременната българска художничка.

Най-често използваната цветова гама е студената. Преобладават неизброимите нюанси на синия и зеления цвят, както и живописните съчетания помежду им и между тях и топлите цветове в случаите, в които решението на художника е да се използват похватите на контрастната хармония.

Топлата гама е рядко използвана, с изключение на случаите, в които картините с маслени бои са нарисувани в червено, най-често цинобър и кармин.

Рисунъкът е свободен, като на моменти образите са оставени да звучат недовършени, сякаш са разтворени в околната среда, взаимодействайки си с нейните нюанси, линии и форми.

Стилистиката в рисунките и графиките в галерията картини Fineluart наподобява тази на произведенията на живописта, независимо дали са решени в цвят или са черно-бели или едноцветни.

Галерия картини живопис Fineluart показва творби в различнастилистика и от различни периоди от творчеството на художичката Любомира Попова.

Изберете своето изящество в цвят и ми пишете!

Искате ли нещо по-добро от живопис?
Вижте живопис с кауза >>

Споделете: