Папагалите от Рио – рисунка върху стена

Папагалите от Рио - рисунка върху стена

Рисунка с латекс на стена от Любомира Попова Fineluart на героите от филма Рио

  • Техника: рисунка върху стена с латекс
  • Създадена: 2011 г.


Папагалите е рисунка върху стена с латекс от Любомира Попова Fineluart, пресъздаваща анимационните герои от филма Рио. Пресъздаването на персонажите е натурно – по начина, по който са създадени за филмчето – цветовете им са сини, светлосянката е изградена чрез тъмните и светли нюанси, характерни за светлината и сянката на обектите. Мъжкият папагал е по-едър и по-рошав, докато женският е по-нежен и с по-меки форми.

Папагалите от Рио е рисунка с латекс на стена е създадена по поръчка в детски парти клуб в Лозенец в град София. Декоративните детски рисунки върху стените, изпълнени по този проект са рисувани директно върху стената, без да с използва шаблон, с четки. Не могат да се причислят към живописта или към изобразителното изкуство, тъй като, в същността си са декорация за интериора, но биха могли да се нарекат цветни рисунки. Те не само освежават стените на помещенията – те им вдъхват живот. Добре направените рисунки върху стена оживяват, особено в очите на децата.

Нарисувани са самостоятелно, без фон зад себе си и без да са включени в композиция от филма. Също така, не заемат цялата стена, а са самостоятелни образи. По този начин е наблегнато на самите персонажи като целта е те да радват децата. Позата им е подканяща и позитивна, сякаш казват „здрасти“ на наблюдателя. Те са усмихнати като мъжкият е с разперени криле и от една страна прегръща приятелката си, а от друга – поздравява зрителя.

Рисуването върху стена, особено когато става въпрос да детски рисунки с латекс винаги е приятно занимание за художника, тъй като героите са забавни и свежи, а децата им се радват с непресторена радост. Това вдъхва живот на всяка една рисунка върху стена с латекс, каквато е и Папагалите от Рио от Любомира Попова Fineluart.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *