Добро и зло – ахроматична маслена картина по поръчка

Добро и зло - ахроматична маслена картина по поръчка

Ахроматична маслена живопис по поръчка от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 35/ 43 см
  • Техника: живопис с маслени бои върху платно
  • Създадена: 2001 г.
  • Продадена


Добро и зло е ахроматична маслена картина, за чието изграждане са използвани тонове на черното, бялото и сивото. Рисунъкът е свободен и, даже, разхвърлян. Идеята е около символа, олицетворяващ противоположностите, да се вплетат стилизирани огньове и пламъци, като, по този начин, да се намекне за „горящата“ душевност на личността.

Тази ахроматична маслена живопис по поръчка от Любомира Попова Fineluart е нарисувана чрез способите на стилизацията и декоративната живопис. Състои се от линии и петна в различни цветове, а тоновете са гладко положени, без светлосенки и нюанси.

В тази ахроматична картина с маслени бои не са използвани хроматични цветове или цветни петна, именно за да се подчертае преливането на нюансите от светло към тъмно/ от добро към зло, без да се намесват твърде много гледни точки.

Добро и зло – картина с маслени бои върху платно

Добро и зло е картина, нарисувана с маслени бои върху платно като в двата противоположни ъгли фонът е бял, а фигурите – черни, а в другите два ъгъла – обратното. Това решение само подчертава основната идея за противоположностите, тяхната борба, но и тяхното неразривно единство, тъй като те са „двете страни на една и съща монета“.

Тази живопис е по поръчка и изобразяването на идеята, композиционното решение и формите са съобразени с желанието на поръчителя, без всичко това да влиза в противоречие с характерната за Любомира Попова Fineluart стилистика. По този начин, за изграждането на тази ахроматична маслена картина са взети най-оптималните решения както за зрителя, така и за художника. Стилизацията, в противовес на свободния рисунък, изграждат една своеобразна симбиоза на противоположности, а именно противоположностите са в основата на концепцията на това произведение на изкуството и, в частност – на живописта.

Поръчката на картини от Любомира Попова/ Fineluart се прави с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *