Еротика - маслена живопис от Fineluart, сюрреалист

Еротика – маслена живопис от Fineluart, художник-сюрреалист

Еротика - маслена живопис от Fineluart, художник-сюрреалист

Маслена живопис, която съчетава влиянията на абстракционизма и експресионизма

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: живопис с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2007 г.
  • С рамка
  • Продадена


Еротика е маслена живопис от Любомира Попова Fineluart, която съчетава в себе си влиянията на абстракционизма като светоусещане с принципите на експресионизма като начин на изразяване.

Картината е нарисувана в топлата гама, а преобладаващите цветове са кафявото и червеното. Червеното като страстта и кафявото като израз на земята, която от своя страна се явява тук като символ на женското начало. Женското начало е носител на идеята за плодородие още от най-дълбока древност и именно затова този символ е взет за основа на тази картина – защото жената, освен това, представлява също нежността и чувствената сексуалност.

Абстракционизъм е стилът, който владее пространството в тази живопис. Това е така, защото по-голямата част от картината е нарисувана с линеарни геометрични форми в чисти цветове и равно положени с четка тоналности. Има само една малка част, където мазките са по-експресивни и където именно се разкрива страстта и като движение, и като наситеност на емоцията. Правоъгълните форми „чертаят“ пространството, а триъгълните изразяват посоката на движение и самото движение. Еротичното като внушение се разкрива именно където по експресивен начин е постигнато едно особено трептене на цветове и форми.

Еротика – маслена живопис от концептуалния проект Пластове от монолит

Еротика е маслена живопис, част от концептуалния проект Пластове от монолит, чиято основна теза се основава на взаимодействието между импресията, експресията и абстрактното като начин на възприемане на света, което се отразява и в творчеството на автора и, в частност, на живописеца. Авторският арт проект е на Любомира Попова Fineluart, а самата маслена картина представлява една малка част от цялостното изследване на различните аспекти на личността, които всъщност са части от едно неделимо цяло. Еротика е живопис, която изследва именно това – еротичното като вид чувственост, като излъчване и като привличане.

Експресивна картина с абстрактно звучене, в която идеята превъзмогва формата, за да се слее с изкуството в неговата същност, поставяйки началото на един своеобразен разговор между произведението, изкуството, художника и зрителя.

Проект Пластове от монолит »
Пластове от монолит – стихотворение към проекта »
Бяло – стихотворение към проекта »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама:

Yandex.Metrica