Картини живопис – Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето

Картини живопис - Силуети 4 - От тъмната страна на слънцето

Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето е част от цикъл картини живопис Силуети

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: живопис с акварелни бои
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Цена: 60 лв.


Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето е част от цикъл картини живопис Силуети от Любомира Попова Fineluart, художник-сюрреалист. Картината е живопис с акварелни бои, чиято стилистика е по-плакатна отколкото живописна в конвенционалния смисъл на думата. Силуетите тук са същите като в картината Силуети 1 като и фонът на двете творби е подобен. В описаната тук, обаче, рисунъкът е по-свободен, съставена е от по-големи цветни петна, а боята е нанасяна с повече вода, което на моменти придава лекия въздушен ефект, присъщ на акварелната техника.

Двете картини живопис се отличават и по вплетената в тях емоция. В Силуети 2 се наблюдава едно спокойствие, което е постигнато благодарение на използването на пастелни цветова в преобладаващо зелен нюанси.

Идея в Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето

Идеята в Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето е насочена по-скоро към вярата и надеждата, които придават устойчивост на фундаментите на реалистичната гледна точка за света и живота. Всеки си има своите негативни емоции, страхове и спадове, но обитаването на тъмната страна на слънцето е собствен избор, когато става въпрос за постоянно състояние на индивида. Самото наличие на тъмна страна, от друга страна, предполага съществуването ни на светла такава – именно това верую изповядва реализмът, а и оптимизмът също.

Едно от нещата, които отличава двете картини живопис (а именно Силуети 1 и 4) е и фактът, че в светлата част на втората картина с акварел е очертано овална форма в жълт цвят, символизираща слънцето или, по-точно, представата за него.

Силуети 2 – От тъмната страна на слънцето е една от тези картини живопис, чиято концепция за противопоставянето на тъмни и светли усещания се явява не като противоречие, а като допълване между две страни на една неделима цялост, което е характерно за по-голямата част от творчеството на Любомира Попова Fineluart, художник-сюрреалист.

вижте концепцията към арт проект живопис Силуети »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *