Портрет на Бай Георги - живопис кубизъм | Fineluart

Портрет на Бай Георги – живопис кубизъм

Портрет на Бай Георги - живопис кубизъм

Живопис с акварел, кубизъм в топлата гама

  • Картината е уникат
  • Размери: 35/ 50 см
  • Техника: акварел
  • Създадена: 2007 г.
  • С рамка
  • Цена: 80 лв.


Портрет на Бай Георги може да бъде определена като вид и течение в изкуството, както следва – живопис кубизъм. Творбата е портрет с акварел от Любомира Попова Fineluart.

Картината е създадена в топлата гама, с асиметрична композиция и пресъздава цялостното впечатление, което излъчва портретирания мъж, вместо единствената гледна точка, характерна за конвенционалната статична портретна живопис.

Живопис и кубизъм в картината Портрет на Бай Георги от Fineluart

Живопис и кубизъм са две понятия от изобразителното изкуство, които описват идеално картината Портрет на Бай Георги от Fineluart. Като художник живописец за автора са характерни маслената живопис и сюрреализма, но тази творба е типичен пример за кубизъм с акварел.

Композицията е асиметрична, което е характерно за този стил, а преобладаващият цвят е оранжевото. Композиционният център се намира в дясната част на картината, където са нарисувани окото и профилът на портретувания мъж. На по-заден план на тази живопис в стил кубизъм са изобразени очилата, вратовръзката, устата и брадата на бай Георги.

Подбраните нюанси са, по-скоро, пастелни, което се подчертава от специфичното за акварелната техника разливане на боята почти да цвета на основата. На много места в картината е използван тъмен контур, което не е присъщо за картините с акварел, защото придават плакатно звучене на творбите, но са идеално решение за произведение в стил кубизъм.

Кой е Бай Георги – лицето в тази кубистична живопис

Кой е Бай Георги, може би, нямаше да е важен въпрос за стойността на картината, ако лицето в тази кубистична живопис не беше емблематично за няколко поколения художници, които са рисували този модел. Рисунки, графика, живопис във всякакви стилистики и стилове – този достолепен мъж е увековечен не само защото е позирал като модел, но и защото умее да дарява вдъхновение както за всяка конкретна творба, така и за изкуство като цяло.

Вижте Абстрактен портрет на бай Георги >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама:

Yandex.Metrica