Пейзаж – живопис по поръчка с маслени бои

Пейзаж - живопис по поръчка с маслени бои

Пейзаж с маслени бои върху платно – живопис по поръчка от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: маслени бои върху платно
  • Създадена: 2005 г.
  • Продадена


Пейзаж е картина с маслени бои върху платно – живопис по поръчка от Любомира Попова Fineluart, нарисувана в топлата гама с преобладаваща червено-оранжева тоналност. Боята е нанасяна с шпакла, което придава на пейзажа по поръчка структура, напомняща донякъде на импресионистичната живопис.

Пейзажът изобразява планина, чието отражение се вижда във водната площ пред нея. Картината е рисувана с отривисти движения с помощта на шпакла, което създава релефна повърхност. Въпреки че на пръв поглед прилича на импресионистична маслена живопис, стилът се определя по-скоро като сюрреализъм заради образът на дървото, вплетен в един от слоновете. Той е нарисуван линеарно с четка, като линиите наподобяват повърхността на кората на дърво. Корона липсва, тъй като идеята е да се пресъздаде усещането за вековната гора на фона на хилядолетното било на планината. Склонът, където то се намира, е на най-преден план, а контурът му е изобразен като ръб.

Отражението на планината във водата не е буквално, а по-ефирно и така се създава илюзията за движение на водата, в което не може да се пресъздаде конкретен образ. Най-ясно се отразява ръбът на планина, като неговото отражение подчертава извисяването на силуета му.

Вдъхновението за живописната картина по поръчка

Вдъхновението за живописната картина по поръчка идва от огнените коси на девойка, чието излъчване напомня внушенията за свободата на ветровете далеч всред синевата. Оранжевото и цинобърът са най-ярките цветове в пейзажа с маслени бои, като между двете области, където те изпъкват най-ясно, се намира композиционният център с ръбестия склон и загатнатото дърво. Най-далечните склонове не са толкова наситени като тоналност, като по този начин се набляга на въздушната перспектива и дълбочината на пространството отвъд хоризонта.

Пейзаж е картина с масло, рисувана на базата на по-рано създадената от художничката сюрреалистична живопис Полет.

Живописта по поръчка от Любомира Попова/ Fineluart се прави с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *