Силуети – колаж от едноименния проект живопис на Fineluart

Силуети - колаж от едноименния проект живопис на Fineluart

Колаж от Любомира Попова Fineluart, подчинен на движението

  • Произведението е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: колаж
  • Създадена: 2006 г.
  • Без рамка
  • Цена: 50 лв.


Силуети е колаж от Любомира Попова, подчинен на движението, неизменно съпътстващо живота, което е и негова същност, способно да се превърне в градация или деградация, в зависимост от посоката, в която избира да върви отделната личност.

Цветовете в композицията са пастелни и тъмни, тъй като основната идея на целия проект е да се разгледат отраженията, които оставяме от себе си в света и отраженията, които възприемаме от обектите в реалността. В конкретното произведение отраженията биват разгледани като контраст на ярките наситени образи, характерни за първообразите им.

Композиция и символика в колажа Силуети

В композицията се преплитат няколко линии на символиката, а обединението им е част от изследването на целостта на реалността с всичките й аспекти.

Движението е в посока надолу, защото започва с изгрев и завършва със залез.
Композицията е в полукръг, тъй като всеки кръговрат има потенциал да се повтаря, да развие като спирала или да се прекъсне.
Всеки силует е огледален образ на снимка на момиче в същата поза.
Във всеки от силуетите е вплетена снимка, изразяваща състояние на покой, меланхолия, пустота или съзерцание.
Всеки силует е изрязан във форма, която наподобява линията му, но и притежава прав ъгъл – като напомняне за съществуването на опорна точка.

Изкуството да възприемаме света около нас като цялост

Изкуството да възприемаме света около нас като цялост, без да губим представа за детайла, се тренира с възрастта, но се овладява много по-дълбоко от хора с философска насоченост, за които съзерцаването е основна характеристика.

Изкуството да се движим с темповете на живота, който водим, да се променяме с него, променяйки и него, да се адаптираме и да се развиваме е характерно за онези, които не приемат житейските ситуации за даденост, а ги възприемат като възможности, чиито последствия зависят от направените избори.

Изкуството да различаваме отраженията от първообразите им да виждаме същността на силуетите и да създаваме силуети е част от пътя на себепознанието и сливането ни с действителността.

вижте концепцията към арт проект живопис Силуети »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *