Природа – авторска маслена живопис

Природа - маслена живопис

Авторска маслена живопис върху фазер от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2007 г.
  • С рамка
  • Цена: 160 лв.


Природа е авторска маслена живопис върху фазер от Любомира Попова Fineluart (живописец – сюрреалист), изпълнена под влиянието на фовизма и абстрактната живопис – течения в модерното изобразително изкуство.

Тази картина с маслени бои е рисувана върху фазери слепени на два пласта, тъй като е част от концептуалния проект Пластове от монолит, който изследва вътрешните борби и взаимодействието между стремежите на личността към израстване и вечните търсения на творческото начало у автора.

Тази авторска маслена живопис е нарисувана с студената гама с преобладаващи сини и зелени нюанси, но в частта, където се разкрива природата, се намесват категорично изпълнени мазки с ярки и чисти топли цветове.

В по-абстрактната част на модернистичната живопис са сътворени геометрични форми, илюстриращи съзерцанието на природата – един от пътищата за вникването в дълбочината на околния свят, в чиито проявления ни се разкрива битието.

Идея в Природа – авторска маслена живопис

Основната идея в Природа – авторска маслена живопис е изследването на начините, по които ни се разкрива околната среда, начините, по които ние се вписваме в нея и комуникацията помежду ни.

На преден план се намира изпъкнала част от фазера, където стилизацията на обектите стига чак до абстракция. На заден план в тази маслена живопис е изобразена планина, чиито върхове са снежни, а билата й са изпълнени с контрастни чисти тонове. По този начин се набляга на идеята за върховете и спадовете в житейски път, както и силните емоции, на които сме способни. Това е в контраст с предния план, където е изобразена концепцията за съзерцанието и вътрешната хармония. Именно тук се разкрива основната идея в Природа – авторска маслена живопис – в това, че когато сме вътрешно уравновесени, действителността ни предлага единствено цели и пътища към тях, чиято трудност не предизвиква страх или несигурност.

Проект Пластове от монолит »
Пластове от монолит – стихотворение към проекта »
Бяло – стихотворение към проекта »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *