Семейство – живопис с маслени бои

Семейство - живопис с маслени бои

Живопис с маслени бои от Fineluart, живописец – сюрреалист

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2007 г.
  • С рамка
  • Продадена


Семейство е живопис с маслени бои от Любомира Попова Fineluart (живописец – сюрреалист), част от концептуалния арт проект картини с масло Пластове от монолит.

Проектът, завършил с изложба живопис, изследва симбиозата между авторовата същност и екзистенциалните търсения на личността, която е част от света и събитията отвън, но и ги формира на базата на вътрешната енергия и вяра.

Маслената живопис, озаглавена Семейство, олицетворява не само наследствеността, но и кръговратът, чрез който се запазваме за вечността.

Тази маслена картина е нарисувана в топлата гама с преобладаващи розово-кафяви нюанси и геометрични форми.

Единствено в композиционния център на картината – живопис с маслени бои присъстват свежи жълто-зелени цветове и стилизирани, но реални форми, тъй като там се разкрива началото на следващата намотка от спиралата, по която се движи съществуването.

Това, че тази маслена живопис е рисувана върху фазери слепени на два пласта само подсилва внушението за многопластовата същност както на личността, така и на битието и вечността. Останалите маслени картини от концептуалния проект живопис също са изпълнени върху слепени фазери или слепени платна.

Цветове и форми в живопис с маслени бои Семейство

Цветовете и формите в живопис с маслени бои Семейство са подчинени на характеристиките на абстрактното изкуство Цветовата гама е в преобладаващо розово, като композиционният център на картината е решен в съчетанието между жълто и зелено. Формите са геометрични – основно триъгълници, извисени нагоре.

Цялата композиция на тази абстрактна живопис с маслени бои напомня за дърво, което расте и се разлиства, тъй както семейството се разраства и подмладява през годините на своето съществуване. Това е основният аспект, чрез който се вписва в общата концепция на живописния проект на изкуството Пластове от монолит от Любомира Попова Fineluart (живописец – сюрреалист).

Проект Пластове от монолит »
Пластове от монолит – стихотворение към проекта »
Бяло – стихотворение към проекта »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *