Различен – рисунка с акварел и молив

Различен - рисунка с акварел и молив

Различен – цветна рисунка с акварел и молив от Любомира Попова Fineluart

  • Рисунката е уникат
  • Размери: 29/ 21 см
  • Техника: рисунка с акварел и молив
  • Създадена: 2014 г.
  • Без рамка
  • Продадена

 

В картината Ви „Различен“ черното и бялото имат ненадминат драматизъм. Творбата е свят, който носи емоции и вдъхновява ежедневието.

— Тодор Александров

Различен е цветна рисунка с акварел и молив от Любомира Попова Fineluart. Тази геометрична рисунка с акварелни бои е в студената гама, като единствено в композиционния център са вложени топли нюанси.

Творбата е нарисувана с акварелни моливи и черен молив, като на места е постигнат акварелен ефект, докато на други ясно личи фактурата на молива. Черният молив е използван само за контурите. Сянката на различния квадрат в тази геометрична рисунка с акварел е съчетание от линии с черен молив и черна акварелна боя.

Композиция и композиционен център в цветната рисунка с акварел

Композицията в Различен се състои от бели и сини квадрати, разположени шахматно. Линиите, които ги оформят не са прави, а извити, което създава цялостното впечатление за по-свободен рисунък.

Композиционният център в тази рисунка с акварел се намира в долня десен ъгъл, където един от квадратите е изпъкнал на по-преден план, разположен накриво и е направен с по-наситени цветове, в по-топла гама, с по-категоричен контур. Всъщност, той е различният квадрат, откъдето произлиза и името на творбата.

Единствено около композиционния център на разглежданата тук рисунка с акварел и молив присъстват червен и жълт цвят, докато в останалата част от творбата са положени само сини тонове (които стават все по-бледи, колкото повече се отдалечават от различния квадрат).

Червеният цвят се спуска отгоре по един от контурите между квадратите и, достигайки ясно изразено композиционния център, продължава да се стича надолу.

Цялостно впечатление, създавано от тази цветна рисунка с акварел и молив

Цялостното впечатление, което създава тази цветна рисунка с акварел и молив от Любомира Попова Fineluart е за композиция, която би трябвало да е статична, но е разиграна по-различно от очакванията на зрителя.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *