Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Картина живопис с две кучета от арт проект живопис Кучето от южния квартал

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Продадена


Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал е картина с две кучета, която на пръв поглед наподобява рисунка с акварел, но е смесена техника, тъй като основата представлява творба на дигиталното изкуство. Принтът е направен въз основа на колаж от снимки, от които са оставени само бледи контури. Върху тях са положени цветовете с акварелни бои, като по този начин живописната творба на изкуството започва да придобива самостойно звучене, като стилистика.

Арт проект живопис Кучето от южния квартал се отличава с общ стил на изобразяване на серия портрети на кучето Ризо в ситуации и емоции, които могат да са характерни за него или символично да изобразяват емоция, свързана с концепцията на проекта за бившия бездомник.

Композиция в Портрет 4 на Кучето от южния квартал

Композицията в Портрет 4 на Кучето от южния квартал може да се обобщи в триъгълна форма, като композиционният център на акварелната творба е кучето, разположено на заден план. Това, което е нарисувано по-напред, не е толкова детайлно разработено, а първата линия на живописната картина се явява част от фона.

Цветовете са преобладаващо топли. Използван е и черен цвят и въпреки че това не е характерно за конвенционалната живопис, се вписва идеално във визията на този арт проект живопис.

Идея в Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Основната идея в Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал е да се пресъздаде израстването на кучето по време на неговия житейски път. Това е постигнато не само чрез използването на образите от два различни периода от живота му, но и поставянето на по-възрастното куче в горната част на картината. За внушението за растеж спомага и разработване на по-скорошния образ по един по-детайлен начин, за разлика от по-младото куче, в което е вплетена илюзията за нещо избледняло и не чак толкова актуално.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *