Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Картина живопис с две кучета от арт проект живопис Кучето от южния квартал

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Продадена


Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал е картина с две кучета, която на пръв поглед наподобява рисунка с акварел, но е смесена техника, тъй като основата представлява творба на дигиталното изкуство. Принтът е направен въз основа на колаж от снимки, от които са оставени само бледи контури. Върху тях са положени цветовете с акварелни бои, като по този начин живописната творба на изкуството започва да придобива самостойно звучене, като стилистика.

Арт проект живопис Кучето от южния квартал се отличава с общ стил на изобразяване на серия портрети на кучето Ризо в ситуации и емоции, които могат да са характерни за него или символично да изобразяват емоция, свързана с концепцията на проекта за бившия бездомник.

Композиция в Портрет 4 на Кучето от южния квартал

Композицията в Портрет 4 на Кучето от южния квартал може да се обобщи в триъгълна форма, като композиционният център на акварелната творба е кучето, разположено на заден план. Това, което е нарисувано по-напред, не е толкова детайлно разработено, а първата линия на живописната картина се явява част от фона.

Цветовете са преобладаващо топли. Използван е и черен цвят и въпреки че това не е характерно за конвенционалната живопис, се вписва идеално във визията на този арт проект живопис.

Идея в Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал

Основната идея в Картина 4 от арт проект живопис Кучето от южния квартал е да се пресъздаде израстването на кучето по време на неговия житейски път. Това е постигнато не само чрез използването на образите от два различни периода от живота му, но и поставянето на по-възрастното куче в горната част на картината. За внушението за растеж спомага и разработване на по-скорошния образ по един по-детайлен начин, за разлика от по-младото куче, в което е вплетена илюзията за нещо избледняло и не чак толкова актуално.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *