Сватба – маслена картина по поръчка

Сватба - маслена картина по поръчка

Картина по поръчка с масло върху фазер, сюрреалистична живопис

  • Картината е уникат
  • Размери: 100/ 50 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2009 г.
  • Не е в наличност


Сватба е картина по поръчка на Любомира Попова Fineluart и представлява сюрреалистична живопис с маслени бои върху фазер.

Сватба е маслена живопис по поръчка, обрисувала сливането на два свята в една вселена, на две противоположности в една опорна точка. Това е картина с масло, в която два силуета се събират в един фантазен образ, в който всеки е отдаден на другия, без да губи собствения си усет за пространство.

Монохромна живопис с вплетени нюанси на синьото и жълтото

Тази картина е монохромна живопис (макар и в нея да са вплетени нюанси на синьото и жълтото като символ на необята и топлината). Преобладаващ в тази картина по поръчка е черният цвят, на чийто фон изпъква светилият рисунък на загатнатите фигури.

Композиционният център в Сватба е впереният отвъд хоризонтите поглед, контрастиращ с покоя на нощта. Двете фигури в тази картина с масло са си обърнали гръб като символ на взаимната защита от външните влияния.

Тематика и символика в картината по поръчка Сватба

Въпреки че тематиката на картината по поръчка е сватба, черното и сивото са подходящи цветове за пресъздаването на основната идея. Тук те не са част от символика придаваща мрачни чувства и негативни мисли, а изграждат една монохромна живопис, в която градивен елемент е образът, а не цвета. Това е създадено с цел да се внуши идеята, че всяко семейство само изгражда своите светове, рисувайки ги по свой образ и подобие.

Като израз на символиката на мъжкото и женското начало, в тази маслена живопис са изрисувани слънцето и луната, като всеки от силуетите е обърнат към своя символ, заемайки характерна поза изразяваща съответно целеустременост и гордост, от една страна, и нежност и загриженост, от друга.

Поръчката на картини от Любомира Попова/ Fineluart се прави с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *