Етюд със сух пастел в галерия живопис Fineluart

Етюд със сух пастел в галерия живопис Fineluart

Етюд със сух пастел – рисунка на голо тяло или живопис с пастел

  • Размери: 60/ 45 см
  • Техника: рисунка със сух пастел
  • Създадена: 2007 г.
  • Без рамка
  • Цена: 40 лв.


Този етюд със сух пастел в галерия живопис Fineluart може да бъде определен и като рисунка на голо тяло, и като живопис с пастел. Това е така, защото въпреки че в същността си наистина става въпрос за рисунка, тя е разработена така, че съвсем спокойно може да бъде определена и като картина, както и да бъде сложена в рамка на стената на дома или в галерия за изобразително изкуство.

Етюд със сух пастел е и името на творбата, чиято стилистика излиза от рамките на рисунката и навлиза в пространството на живописта по няколко причини:

Светлосянката е живописна, което означава, че е създадена посредством топли и студени цветове, е не чрез светли и тъмни петна.
Фонът също е живописен и като изграждане на пространството, и като съчетание на нюансите.
Фонът навлиза вътре в тялото на жената в тази живопис със сух пастел, което не е характерно за конвенционалния стил на създаване на рисунки или за жанр на голо тяло.

Изграждане на Етюд със сух пастел като живопис от Любомира Попова Fineluart

Изграждането на Етюд със сух пастел като живопис от Любомира Попова Fineluart е посредством няколко метода (освен изброените по-горе):

Тялото в творбата изпъква пред фона, не само заради използването на телесни цветове и нюанси, които не се срещан във фона, но и заради различните способи за полагане на щрихите на двете места. Женското тяло е изградено чрез преливащи се нюанси, докато пространството около него е чрез груби щрихи, при които ипсва размиването на цветовете помежду си.
Използваните за контури линии подчертават обемите, за да се отличат.
Композиционният център представлява феерия от свежи цветове и нюанси, докато второстепенните части са по-приглушени.

В заключение – Етюд със сух пастел е живопис във виртуална галерия Fineluart, който притежава самостойното звучене на картина.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *