Кучето от южния квартал – картина 1

Кучето от южния квартал - картина 1

Картина с живописно звучене, смесена техника

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Цена: 50 лв.


Тази картина е част от проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart. Притежава живописно звучене, въпреки че е смесена техника. Представлява портрет на усмихнато куче в топли цветове. Физиономията на кучето се явява композиционен център и е по-разработена откъм рисунък, детайли и цветово насищане. Във фона на картината са преплетени ръце с разтворени длани и абстрактни форми и линии. Рисунъкът е свободен, което е част от символиката, изразяваща волността на кучето и връзката му с човека.

Размерът не е голям (А4), което определя и цената на картината, но не и нейната стойност, особено за тези, които могат да усетят емоционалния заряд не само на изкуството, но и на безгрижната усмивка на едно куче с произход крайния южен квартал.

Концепция на артистичният проект

Концепцията на артистичният проект е наситена с емоциите, съпътстващи грижата, отговорността, но и радостта от досега с чистотата на себеизразяване, която само животните притежават. Идеята на цикъла картини е повлияна от един бивш бездомник на четири лапи, чийто късмет го е дарил с топъл дом и любящи стопани.

Картина 1 от проект Кучето от южния квартал е част от благотворителния базар на Animal Rescue Sofia.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *