Кучето от южния квартал – картина 1

Кучето от южния квартал - картина 1

Картина с живописно звучене, смесена техника

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Цена: 50 лв.


Тази картина е част от проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart. Притежава живописно звучене, въпреки че е смесена техника. Представлява портрет на усмихнато куче в топли цветове. Физиономията на кучето се явява композиционен център и е по-разработена откъм рисунък, детайли и цветово насищане. Във фона на картината са преплетени ръце с разтворени длани и абстрактни форми и линии. Рисунъкът е свободен, което е част от символиката, изразяваща волността на кучето и връзката му с човека.

Размерът не е голям (А4), което определя и цената на картината, но не и нейната стойност, особено за тези, които могат да усетят емоционалния заряд не само на изкуството, но и на безгрижната усмивка на едно куче с произход крайния южен квартал.

Концепция на артистичният проект

Концепцията на артистичният проект е наситена с емоциите, съпътстващи грижата, отговорността, но и радостта от досега с чистотата на себеизразяване, която само животните притежават. Идеята на цикъла картини е повлияна от един бивш бездомник на четири лапи, чийто късмет го е дарил с топъл дом и любящи стопани.

Картина 1 от проект Кучето от южния квартал е част от благотворителния базар на Animal Rescue Sofia.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *