Съвест – живопис с масло върху фазер

Съвест - живопис с масло върху фазер

Абстрактна живопис с масло в студената гама от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2007 г.
  • Продадена


Съвест е абстрактна живопис с масло върху фазер, нарисувана в студената гама от Любомира Попова Fineluart.

Съвест е част от цикъла картини Пластове от монолит, увенчан с изложба, чиято концепция изследва автора и, в частност, художника и неговите вътрешни пориви, неговата екзистенциална нужда да твори, да създава живопис и картини, да превъплъщава идеите си в образи, да облича вдъхновението с в астрактни образи под тежките удари на четката.

Тази абстрактна живопис с масло, както и останалите картини от арт проекта, е нарисувана с маслени бои върху фазер и е подчинена на контрастите – контраст в полагането на боите, контраст между абстрактно положени цветове и стилизирани образи.

Форми и линии в Съвест – живопис с масло

Относно изобразените форми и линии в Съвест – живопис с масло, може да се обощи следното – стилизация както в цвета, така и в рисунъка. Цветовата гама е почти ахроматична, но с преобладаващо синьо. Формите изобразени в живописната творба на изкуството са геометрични – правоъгълник, триъгълник, кръг. На преден план на тази маслена живопис се забелязва силно стилизирана легнала фигура в необиаен ракурс, а на заден план има два изпъкнали правоъгълника с пастьозни мазки, изрисувани с шпакла, в черно и бяло.

Съвестта и стилистиката на маслената живопис

Съвестта в тази творба е представена чрез изразните средства и стилистиката на маслената живопис, но като част от целия проект, идеята за съвестта се явявя важна част както за цикъла картини живопис, така и за концепцията, където художникът е разгледан като съвкупност между характеристиките, които го оформят като линост и като автор. Тези характеристики са самостойни компоненти от една монолитна цялост и част от основната идея е изобразена именно в тази абстрактна живопис с масло.

Проект Пластове от монолит »
Пластове от монолит – стихотворение към проекта »
Бяло – стихотворение към проекта »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *