Зелена синева – живопис, картина с маслени бои

Зелена синева - картина живопис, картина с маслени бои

Картина с маслени бои, сюрреалистична живопис от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 65 см
  • Техника: картина с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2005 г.
  • С рамка
  • Цена: 240 лв.


Зелена синева е картина с маслени бои – живопис в студената гама от Любомира Попова Fineluart, чиято цветова композиция е построена на базата на контраста между светлите и тъмните нюанси.

Зелена синева е картина с масло, сюрреалистична живопис, вдъхновена от творбата на френския поет Жак Превер Песен, която се пее на висок глас и на куц крак.

Картината е част от изложба живопис в рамките на ІV Международен младежки фестивал на изкуствата Евроарт – Благоевград, 2005 г.

Композиция в сюрреалистичната картина с маслени бои

Композицията в сюрреалистичната картина с маслени бои, озаглавена Зелена синева, е изградена от фантазни образи, преплетени в недействителен, приказен сюжет. Тук могат да се видят:

жираф, осветяващ луната с газена лампа, чието тяло е преплетено с гарафа вино;
силует на кон, в който са вплетени силуетите на гарвани, замък и лунната пътека;
самата луна е изобразена всред синевата на дневното небе.

За запознатите с творчеството на Превер и, по-конкретно, с Песен, която се пее на висок глас и на куц крак образите в тази картина с маслени бои са съвсем логично подбрани и съчетани. Но дори и за хора, които виждат този сюжет за първи път, маслената картина говори красноречиво на езика на сюрреализма, на живописта и на изкуството.

Композиционен център в маслена живопис Зелена синева

Композиционният център в маслена живопис Зелена синева от Любомира Попова Fineluart се явяват гарафата и чашата с вино, през които жирафът се пресяга към безкрая на небесата над себе си. Той е изграден така, че да изпъква не само, защото е с по-тъмни цветове, но и защото е по-разработен откъм детайли. Задните фонове са по-назад заради изградената в картината въздушна перспектива.

вижте Полет – картина рисувана по друго произведение на Жак Превер »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.