Destination Darkness, маслена живопис – сюрреализъм

Destination Darkness, маслена живопис - сюрреализъм

Маслена живопис – сюрреализъм, част от авторски арт проект живопис Триумф над вечността

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2013 г.
  • С рамка
  • Цена: 290 лв.


Destination Darkness е маслена живопис – сюрреализъм, част от авторски арт проект живопис Триумф над вечността на художничката Любомира Попова Fineluart.

Маслената картина разкрива дръзкото и категорично, макар неосъзнато начало на житейския ни път. Проследява недостижимия ореол на неизследваните пътища, чийто старт е белязан от далечния магнетизъм на закрилата – опора, която ще жадуваме докрай.

Сюрреалистичната творба е нарисувана с предимно тъмни сини и зелени тоналности, които потъват във, все още, неосъзнатото Аз. Като техен контрапункт се явяват топлите цветове на първите ни опити и болки, които формират пластовете на личността на базата на нейната вродена емоционалност. Техниката – маслени бои върху фазер, придава една особена тежест, но в същото време и покой, заради гладкото полагане на боите с четката.

Изграждане на пространството в тази маслена живопис сюрреализъм

Пространството на тази маслена живопис сюрреализъм е обособено между два силно стилизирани силуета обърнати с гръб един към друг като символ на взаимната грижа, опората и създаването на единство между двата им свята. Между тях са разположени образите, изграждащи композиционния център, които са сферични – символ на безкрая и безвремието. Оранжевото в тази сюрреалистична живопис контрастира ярко с пастелните и тъмни тонове на общия фон, категорично подкрепени от белите линии до тях.

Пространството в картината от арт проекта живопис Триумф над вечността е изградено и на базата на още един похват, а именно – степента на разработване на образите. Като цяло, формите са рисувани като линеарни силуети, вплетени един в друг. Единствените обемни структури са сферите, които имат и светлосянка, направена на базата на контраста между топли и студени цветове. Това засилва тяхната значимост, особено като се вземе предвид изпъкването им на преден план, заради цветовото решение, чрез което са изобразени.

Сюрреалистичната живопис Destination Darkness може да бъде определена именно като такава, защото включва в себе си фантазни образи, носители на основната идея и, макар и стилизирани почти до неузнаваемост, техния рисунък е далеч както от абстракцията, така и от натурното рисуване.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *