D3 - декоративна живопис с маслени бои

D3 – декоративна живопис с маслени бои

D3 - декоративна живопис с маслени бои

Маслена живопис в черно и бяло с геометрични форми и композиционен център в топли цветове

  • Картината е уникат. По нея е вдъхновен композицията Beyond D3, която се предлага само като принт.
  • Размери: 50/ 50 см
  • Техника: живопис с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • С рамка
  • Продадена


D3 е декоративна живопис с маслени бои от Любомира Попова Fineluart, в която е въплътена идеята за шахматната дъска като символ на житейската борба. Картината представлява маслена живопис в черно и бяло с геометрични форми и композиционен център в топли цветове. Пешката на преден план контрастира с цялостния стил на творбата, тъй като е разработена като обемно тяло, докато всичко останало е подчинено на плоскостта. Обемът е предаден посредством светлосянка, изградена на базата на съчетанието между светли и студени нюанси, подкрепени от черни и бели линии и рефлекси. По този начин едновременно става част от цялото, но и самостоен елемент.

Пешката в предния план на тази маслена живопис контрастира и като символ спрямо фигурата на царя нарисувана на заден план. Тяхното разположение очертава и визуалното впечатление за перспектива, което липсва в иначе плоскостното изграждане на картината – това е постигнато както заради размерите на двата образа, така и заради местата, на които са разположени, а и заради степента на разработеност.

Декоративна живопис с маслени бои с образа на обикновения човек и неговата вътрешна борба

D3 представлява декоративна живопис с маслени бои, в която е представен образът на обикновения човек и неговата вътрешна борба, над който винаги стои идеята за един авторитет. Авторитет, чиято същност и влияние се определят от индивидуалните нагласи и светоусещане на отделния човек. В пешката, представляваща композиционният център на тази живопис, е вградена фигурата на човек, чиято поза подсказва, че той е затворен вътре – в тясното пространство на ограниченията, очертани както от нагласите и очакванията на обществото, така и от неговите лични способности и предразсъдъци.

В заключение – тази декоративна маслена живопис от Любомира Попова Fineluart се разкриват различията, но и единството между отделните елементи на действителността, личността и подсъзнателното, които съществуват като самостоятелни части на една обща реалност, възприемана различно от различните гледни точки.

Вижте композицията Beyond D3 (принт на картон или метал), в която пешката е извън шахматното поле, което символизира преодоляването на част от ограниченията на реалността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама:

Yandex.Metrica