Спомени за летен дъх – смесена техника – суха игла и акварел

Спомени за летен дъх - смесена техника - суха игла и акварел

Картината е смесена техника с мотиви от двореца в Балчик

  • Картината е уникат
  • Размери: 17/ 26 см
  • Техника: суха игла и акварел (смесена техника)
  • Създадена: 2006 г.
  • С рамка
  • Цена: 70 лв.


Водещата техника е живопис с акварелни бои, но при рисуването на това произведение на изкуството са вплетени и акварелни моливи. Основата е суха игла, върху която е творено с цвят с цел създаване на картина живопис по едноименната графика на Fineluart.

Спомени за летен дъх е носител на емоции свързани с усещането за лятото, мечтите и спомените за незабравимите дни на ваканцията. В тази живопис се преплитат мотиви от двореца в Балчик, но въпреки това рисунъкът не е по натура, а е по-скоро сюрреалистичен. Спазени са основните характеристики на нарисуваните обекти в тази живопис с акварел, но деформацията и съчетанието им е плод на фантазията на художничката-сюрреалист.

Пейзаж с живопис пресъздаващ емоциите от едно от най-вдъхновяващите места на българското Черноморие

Пейзажът с живопис пресъздава емоциите, които може да породи едно от най-вдъхновяващите места на българското Черноморие. Произведението на изкуството „говори“ за архитектурния комплекс като за приказно място от сюрреалистичен сън. За това, че е нарисуван именно дворецът в Балчик, свидетелстват загатнатите уникални само за него характеристики на кулата, големите стомни и оградите на обширния двор.

Всичко това е подчинено на синия цвят като символ на небето и морето в съчетание с топли цветове, които да напомнят за лятото. Така тази живопис с акварел се превръща в посредник между творбата и този оазис до морския бряг, чийто покой е подчертан от градината и панорамната гледка към морето и хоризонта.

Самият дворец на румънската принцеса в тази картина с акварелни бои е изобразен нереалистично и това причислява творбата към сюрреализма като течение в съвременната живопис. Пейзажът е със сравнително малък размер, за да се подчертае внушението за спомените – тези малки парченца отминала действителност, съществуващи в съзнанието и носещи сладък привкус всеки път, когато мислено се върнем назад.

В заключение – Спомени за летен дъх е живопис с акварел от Любомира Попова Fineluart или, казано по друг начин – картина смесена техника с мотиви от двореца в Балчик, която пробужда у зрителя приятни спомени за лято, морски бриз и наслада. Всеки, който обича да съзерцава света около себе си и изкуството ще успее да извлече от тази картина с акварелни бои позитивизма от спомените и окрилените мечти.

Вижте Спомени за летен дъх – суха игла >>

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *