За... - маслена картина по поръчка, сюрреализъм

За… – маслена картина по поръчка, сюрреализъм

За... - маслена картина по поръчка, сюрреализъм

Маслена картина по поръчка в стил сюрреализъм от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 42/ 60 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • Не е в наличност


За… е маслена картина по поръчка в стил сюрреализъм от Любомира Попова Fineluart, изградена на базата на контрастите между топли и студени цветове.

В картината личат пристрастията на художничката към Салвадор Дали и въпреки че не е типичен негов последовател, има цял период в творчеството й, повлиян от сюрреализма на Дали.

За… е маслена картина, поръчана от човек, доверил се изцяло на вдъхновението на автора и художник. При създаването на тази маслена картина Fineluart се съобразява единствено със собствените си емоции и представи, със собствените си сюрреалистични идеи, мисли и откровения.

Композиция в маслената сюрреалистична живопис

Композицията в маслената сюрреалистична живопис, повлияна от сюрреализма на Салвадор Дали, е триъгълна композиция, извисена нагоре. В центъра е изобразено женско тяло, чието движение е вплетено в музиката, вдъхновява се от музиката и на свой ред поражда музика. Този фантазен образ е и композиционен център. На преден план на тази маслена живопис е захвърлен лък върху клавиш от пиано, към който се стреми напрегнат силует. Белите клавиши на пианото в тази маслена сюрреалистична живопис са стълбовидно разположени, а черните са във форма на гриф на цигулка. В небето, на заден план, са изобразени въздушните тръби на орган.

Основна идея в За…

Основната идея в За… е стремежът за. За докосване до музиката, за рзтапяне в живописта, за постигане на мечтата, за съхраняване на ценното, за вътрешното напрежение, което може да служи като двигател. Тази маслена картина по поръчка повлияна от сюрреализма на Салвадор Дали е подчинена на концепцията за…

Поръчката на картини и, в частност, маслени картини по поръчка от Любомира Попова Fineluart се прави с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама:

Yandex.Metrica