Мечтание – маслена картина в галерия живопис Fineluart

Мечтание - маслена картина в галерия живопис Fineluart

Маслена живопис подчинена на контрастите от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 100 см
  • Техника: картина с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • Продадена


Мечтание е маслена картина в галерия живопис Fineluart, която е създадена в студената гама. Произведението е маслена живопис, подчинена на контрастите от съвременната художничка Любомира Попова Fineluart.

Произведението на изкуството е изградено на базата на контраста между стичащата се по картината маслена боя и пастьозните мазки, натежаващи в композиционния център. Също така – на контрастите между синьо-лилавите тоналности и зеленото, връз което се опитват да пробият по-топли тонове, но които бързо биват приглушени от общото цветово решение.

Идеи и блянове в сюрреалистичната маслена картина Мечтание

Идеите и бляновете в сюрреалистичната маслена картина Мечтание са вплетени по няколко начина и изразяват няколко основни идеи:

  • Мечтание е маслена живопис, в която меланхолията на дъжда, контрастира с напреженията на малкия човек от големия град, стремящ се да надскочи собствените си хоризонти. В която небесно синьото е размито от тежките тонове в недрата на реалността…
  • Маслена картина от галерия живопис Fineluart, в която битието се домогва неистово до безбрежните бури отвъд, оставайки на крачка от докосването до стремежите… Онези стремежи, които биват възпрепятствани единствено от разтеклия се върху боята терпентин…
  • Мечтание е маслена живопис говореща за бляновете на отделния да надскочи ограниченията на собствената си реалност, разтваряйки се в съзидателната сила на съзерцанието, понякога…

Авторът – Любомира Попова Fineluart е живописец сюрреалист и това личи във всяко произведение от едноименната виртуална галерия. Мечтание не прави изключение – съчетава в себе си фантазните образи на града, небето и дъжда, вплетени един в друг по начин, характерен единствено за сънищата, илюзиите и живописта.

Стихията се ражда в тази маслена картина. Стихия не само като природно явление, но и като бушуващи страсти и емоции, породени от светоглед, превъзмогнал злободневното, извисил мечтанията си далеч отвъд хоризонта и надхвърлил границите на гравитацията, за да се издигне отвъд предела на условностите и предразсъдъците.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *