Общество – маслена картина от Fineluart

Общество - маслена картина от Fineluart

Маслена живопис в студената гама от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 70 см
  • Техника: картина с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2007 г.
  • Продадена


Общество е маслена картина от Fineluart, която е и част от авторски арт проект Пластове от монолит, но и самостойна творба на изкуството в студени цветове. Това е маслена живопис в студената гама от Любомира Попова, нарисувана на базата на контраста между светли и тъмни тонове, между експресивно положени мазки и абстрактни форми.

Различните планове на картината са нарисувани чрез различни похвати, което пресъздава дълбочина на пространството. Задният план, където е небето е пресъздаден чрез по-гладко нанасяне на боята и чрез хоризонтални линии в различни нюанси, така че да не е твърде статичен. Пред него са силуетите на сгради, носители на идеята за цивилизация и общество, които са рисувани чрез кратки и отривисти удари а четката в съчетание на полагане на боята с шпакла. Това ги прави живи и малко експресивни – обществото е жив организъм със своя посока и движение, което не спира и не може да бъде спряно. На преден план на тази маслена картина от Fineluart е изобразен максимално стилизиран образ на човешка фигура, загледана в посоката на своите цели и стремежи. Тя е част от обществото, но и отделен организъм, чието битие е част от обществения живот, но и част от нещо по-голямо или, може би, по-малко – в зависимост от собствените му възможности и действия.

Общество е картина с маслени бои, която обобщава човешката нужда от социализиране към дадена група в противовес с усещането за самота, когато тази група е твърде голяма, когато хората в нея са твърде различни. Това е само една малка част от основната концепция на целия проект, изследващ различните пластове, изграждащи целостта на индивида, личността, автора, художника, живота и изкуството.

В тази маслена живопис в студената гама от Любомира Попова Fineluart преобладават нюансите на синьото и лилавото, а светлосянката е изградена чрез способите на контраста между тъмно и светло.

Проект Пластове от монолит »
Пластове от монолит – стихотворение към проекта »
Бяло – стихотворение към проекта »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *