Пеперуда – рисунка смесена техника от Любомира Попова Fineluart

Пеперуда - рисунка смесена техника от Любомира Попова Fineluart

Пеперуда – рисунка смесена техника – черен молив и акварелни бои

  • Картината е уникат
  • Размери: 29/ 21 см
  • Техника: рисунка смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Продадена


Пеперуда е рисунка смесена техника от Любомира Попова Fineluart – нарисувана е с черен молив и акварелни бои. Характерен за нея е линеарният начин на изобразяване на формите и детайлите. Светлосянката изгражда част от обектите, но е направена по-скоро като ефект, отколкото като начин да се изобрази обем. Цветът е използван за отличаване на композиционния център и като ефирни нюанси във фона.

Рисунката е сюрреалистична, а композицията й е съсредоточена около образа на пеперудата. От двете й страни са нарисувани две ръце, които изглеждат все едно я закрилят, но и са протегнати към пространството и хоризонтите. Едната ръка е нарисувана съвсем декоративно, докато другата загатва за динамика и движение. Задният план на тази рисунка смесена със техника напомня за земята и слънцето, но без да ги изобразява като лесно разпознаваеми образи.

Идеята на рисунката с акварел е да се загатне един крехък образ, чиято красота може да бъде закриляна, но без да се ограничава свободния й дух и порива към небесата.

Смесена техника с черен молив и акварелни бои

Смесената техника с черен молив и акварелни бои тук е използвана като начин да се отделят различните елементи и пространства. Цветът се явява като контрапункт на светлосянката. Акварелните петна контрастират с линиите. Използването на черен молив е причината тази творба на изкуството да бъде определена като рисунка, а не като живопис. Акварелната техника в творбата е постигната чрез акварелни моливи, чиито цветове на места са нанесени чрез щрих, а на други – чрез значително количество вода за постигане на типичния акварелен ефект.

Пеперуда е рисунка смесена техника от Любомира Попова Fineluart, в която щрихи с черен молив и цветни петна с акварел изобразяват пластове от пространства, в които си взаимодействат чувства и емоции като нежност, закрила, свободолюбивост, динамика, устрем, свобода на духа.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *