Картина 3 от арт проект Кучето от южния квартал

Трета картина арт проект Кучето от южния квартал

Живописна картина от арт проект в съчетание с разнообразни артистични техники, в топли цветове

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Не е в наличност


Картина 3 от арт проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart на пръв поглед е живописна картина, но всъщност е съчетание от разнообразни артистични техники, в топли цветове. Използвани са прийомите на фотографията, дигиталното изкуство, графиката и акварела. Цветовете са в топлата гама, но присъствието на черното както като основа, така и за подчертаване на композиционния център, придава категоричността на графичното изкуство.

Картината от арт проекта изобразява портрет на куче, преплетен с увеличена непропорционално лапа. Въпреки че лапата е на преден план, не е достатъчно детайлно разработена, а в противовес на това самото животно е превърнато в композиционен център. Кучето е младо, оформено като ръст и характерни белези, но едновременно с това още прилича на пале – малкия гръден кош, невинния поглед, „странните“ пропорции. Това че ушите и носа са несъразмерно големи и едното ухо е изправено, а другото клепнало, му придава хумористичен, но и симпатичен вид.

Идея на картината от арт проекта

Като част от арт проект с единна концепция, идеята на картината излъчва именно същата емоционалност – бившият бездомник с маркирано заради кастрацията ухо (с отрязано връхче) и несигурността на неговата съдба, която би могла да бъде плачевна, но и щастлива.

Картина 3 от проект Кучето от южния квартал е част от благотворителния базар на Animal Rescue Sofia.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *