Картина 3 от арт проект Кучето от южния квартал

Трета картина арт проект Кучето от южния квартал

Живописна картина от арт проект в съчетание с разнообразни артистични техники, в топли цветове

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: смесена техника
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Не е в наличност


Картина 3 от арт проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart на пръв поглед е живописна картина, но всъщност е съчетание от разнообразни артистични техники, в топли цветове. Използвани са прийомите на фотографията, дигиталното изкуство, графиката и акварела. Цветовете са в топлата гама, но присъствието на черното както като основа, така и за подчертаване на композиционния център, придава категоричността на графичното изкуство.

Картината от арт проекта изобразява портрет на куче, преплетен с увеличена непропорционално лапа. Въпреки че лапата е на преден план, не е достатъчно детайлно разработена, а в противовес на това самото животно е превърнато в композиционен център. Кучето е младо, оформено като ръст и характерни белези, но едновременно с това още прилича на пале – малкия гръден кош, невинния поглед, „странните“ пропорции. Това че ушите и носа са несъразмерно големи и едното ухо е изправено, а другото клепнало, му придава хумористичен, но и симпатичен вид.

Идея на картината от арт проекта

Като част от арт проект с единна концепция, идеята на картината излъчва именно същата емоционалност – бившият бездомник с маркирано заради кастрацията ухо (с отрязано връхче) и несигурността на неговата съдба, която би могла да бъде плачевна, но и щастлива.

Картина 3 от проект Кучето от южния квартал е част от благотворителния базар на Animal Rescue Sofia.

Пълният текст на концепцията на проекта се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.