Политика за поверителност и защита на личните данни | Fineluart

Политика за поверителност и защита на личните данни

Настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни е създадена в съответствие с изискванията на Общия регламент за защита на данните (EU) 2016/67 и в нея са описани видовете лични данни, които се събират и обработват в уеб сайта Fineluart.com.

Fineluart.com не събира лични данни, посредством които е възможно да се идентифицира конкретно физическо лице. Данните, които се обработват са свързани с функционалността на сайта, защитата, статистиката и потребителското поведение.

Цели на събирането на лични данни

  • Осигуряване на пълна функционалност на сайта.
  • Статистика за посещенията.
  • Връзка с потребителите, които са решили да изпратят запитвания.
  • Маркетингови и рекламни цели, включително персонализрана реклама на база поведението на потребителите в сайта.

Принципи при обработката на лични данни в сайта Fineluart.com:

  • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • Ограничение на събиранте данни единствено до целта на обработката им;
  • Свеждане до минимум на събираните данни;
  • Точност и актуалност;
  • Поверителност при обработката и постигане на достатъчно ниво на сигурност.

Използване на бискивтки (cookies)

Използване на бисквитки във Fineluart.com съгласно Европейската Директива 2002/58 върху Личните данни и Електронната комуникация (E-Privacy Directive) и промените в Закон за електронната търговия от 29.12.2011 г.

Бисквитките (cookies) са малки файлове на даден уебсайт, съхранявани на компютъра на потребителя. Те служат за запазване на информация за сайта и за действията на потребителя в него като например: кои са най-посещаваните страници и т.н., вкл. и дали се е съгласил с използването на бисквитките. Те могат да се използват както за подобряването на потребителското изживяване (user experience), така и за таргетирана реклама.

Бисквитки, използвани от Fineluart.com

Бисквитки на WordPress темата и plugin-ите в сайта, чрез които потребителите могат да споделят статии (Google+, Facebook, Twitter, AddThis, плъгин за запомняне на съгласието за използване на бисквитки).

Част от бисквитките се изтриват след затваряне на сайта, а останалите се пазят от вашия браузър известно време или до ръчното им изтриване от вас. Можете да видите пълно описание на бисквитките, използвани в този сайт чрез този инструмент: https://builtwith.com/fineluart.com/

Съгласие от страна на потребителя за използване на бисквитките

Съгласието от страна на потребителя за използване на бисквитките се осъществява с натискане на бутона ОК на съобщението, което се появява при отваряне на сайта.


Можете да промените избора си по всяко време оттук:


Отделно от това, потребителят може да настрои и своя браузер дали да позволява бисквитките, дали да използва бисквитки само от определени сайтове, да блокира бисквитки от конкретни сайтове, както и времето на валидност на бисквитките. Тогава, обаче, може да се наложи да настройва някои параметри при всяко посещение на даден сайт или да бъдат блокирани част от функционалностите. Повече информация за бисквитките тук:

Facebook Pixel

Facebook Pixel е инструмент на Facebook, който се използва за статистика на посещенията в сайта и потребителското поведение. Чрез него Fineluart.com получава достъп до статистически данни и не е в състояние да идентифицира конкретни физически лица.

Fineluart.com използва Facebook Pixel за настройки на персонализирана реклама, но без да има достъп до информацията за това на кои от посетилите сайта потребители е показана (или не) рекламата. Легитимният интерес на Fineluart.com за използване на този е инструмент е свързан с популяризацията на уеб сайта, както и с достигането на своите клиенти, без да достига незаинтересовани от изкуството хора.

Длъжна съм да предупредя, че ако се откажете от персонализирана реклама, вие няма да спрете да виждате реклами, но тези реклами ще бъдат нерелевантни спрямо потребностите ви.

Google Analytics и Google AdWords

Google Analytics и Google AdWords са инструменти на Google Inc. за анализ, статистика и показване на персонализирани реклами на база потребителското поведение.

Данните, събирани чрез тях не могат да послужат за идентифициране на конкретно физическо лице от Fineluart.com и се използват единствено за целите на статистиката за посещаемостта на сайта. Срокът за съхранението им е 26 месеца.

Длъжна съм да предупредя, че ако се откажете от персонализирана реклама, вие няма да спрете да виждате реклами, но тези реклами ще бъдат нерелевантни спрямо потребностите ви.

Yandex Metrica

Yandex Metrica е инструмент на YANDEX LLC за анализ и статистика на потребителското поведение. Данните, събирани чрез тях не могат да послужат за идентифициране на конкретно физическо лице от Fineluart.com и се използват единствено за целите на статистиката за посещаемостта на сайта.

Контактни форми

  • Форма за обратна връзка в страницата за Контакти – Личните данни, които предоставяте чрез формата за обратна връзка (име, имейл, телефон) се използват единствено за връзка с потребителите. Те са конфиденциални, не се използват за нищо друго, освен за диалог и не се предоставят на трети страни. Легитимният интерес на fineluart.com за събирането им е да отговаря на конкретни запитвания от конкретни хора по конкретен техен проблем.
  • Форми за заявка на картина – Личните данни, които предоставяте чрез формата за обратна връзка (име, имейл, телефон) се използват единствено с цел да бъде отговорено на конкретно запитване от конкретни потребители, писали на Любомира Попова по конкретен свой въпрос/проблем или за конкретна картина. В някои форми (по желание) се изисква град – тази информация служи единствено за уговаряне на доставката на картините. Те не се предоставят на трети страни и не се използват за никакви други цели.
  • Съгласие имейлът да се използва за маркетингови цели – във формите за контакт/заявка в сайта потребителят има възможност да даде съгласието си имейлът му да се ползва за маркетингови цели като Фейсбук и/или Гугъл реклама. Съгласието НЕ включва имейл маркетинг и непоискани имейл съобщения. Съгласието е доброволно, изрично и незадължително. При несъгласие, имейлът няма да се използва за нищо друго, извън отговора на неговото конкретно запитване/заявка.

Всички лични данни събрани чрез формите за запитване се съхраняват в срок 1 (една) година, след което се изтриват.

Защита

За защита на вашите данни, във Fineluart.com е инсталиран SSL (Secure Socket Layer). Също така, е избрана хостинг компания, която осигурява висока степен на сигурност на сървърите си. В сайта се използват единствено лицензирани теми и плъгини, които се ъпдейтват своевременно до последна версия.

Права на потребителите като субект на личните данни

  • Оттегляне на съгласието за обработка – по всяко време можете да изискате преустановяване на обработката на събраните данни.
  • Право на достъп – имате право да изискате информация дали в сайта се съхраняват ваши лични данни, както и каква е тяхната употреба.
  • Право на редакция в случай, че данните са неверни или непълни.
  • Право да бъдете забравени – право да поискате прекратяване на обработката на данните – изтриването се осъществява без излишно забавяне, освен ако това не противоречи на законовата рамка на България или ЕС.
  • Право на ограничаване на използването на лични данни, стига да няма легитимен интерес, който да налага продължаването на обработката и съхранението им.
  • Право на преносимост – имате право да получите своите данни.
  • Право на информираност – имате право да узнаете дали се обработват ваши лични данни и какви.
  • Право на възражение – имате право да възразите срещу употребата на ваши лични данни от Fineluart.com.

Във връзка с правата си като субект на данните, можете да се свържете с мен по имейл: lu_popova@abv.bg.

Ако смятате, че има нарушение при събирането и обработката на ваши лични данни, можете да подадете жалба до КЗЛД (Комисия за защита на личните данни):

  • София 1592, бул. Цветан Лазаров 2
  • +359 2 915 3 518
  • kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • www.cpdp.bg

Задължения на потребителите като субект на личните данни

  • Да предоставят единствено точни и актуални данни.
  • Да се запознаят с Общите условия и Настоящата Политика за поверителност преди да предоставят своите лични данни.
  • Ако предоставите данни за трети лица, вие носите отговорност за тяхното събиране – те трябва да са актуални, вие трябва да сте взели съгласие за използването им, както и да сте уведомили лицата, чиито данни използвате за употребата им. Fineluart.com не носи отговорност за достоверността на такава информация или при незнание/несъгласие на лицата.
  • Ако сте под 18 години, трябва да осигурите съгласие на родител/настойник за предоставянето на вашите лични данни.
  • Ако имате дете под 18 години, трябва да сте в течение на това какви сайтове и приложение използва то, за да сте сигурни, че не предоставя свои лични данни без ваше позволение.

Администратор на лични данни

  • Любомира Попова Fineluart – София, България, +359 896 25 55 86, lu_popova@abv.bg

Fineluart.com си запазва правото да извършва промени по настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни при необходимост.

Yandex.Metrica