Кучето от южния квартал 2 – картина живопис

Кучето от южния квартал 2 – картина живопис

Картина живопис с усмихнато куче от проект Кучето от южния квартал

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: картина смесена техника (принт + акрилни бои)
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Продадена


Тази картина живопис с усмихнато куче е част от проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart и е изпълнена в характерната за проекта смесена техника – принт и акрилни бои.

Тук ясно личи усмивката на кучето, неговата щастлива осанка, неговият волен дух, неговото чувство на принадлежност към глутница, в която положителните емоции са неразделна част от ежедневието и взаимоотношенията.

Това е портрет на куче, загърбило несгодите на уличния живот, приело аристократичната осанка на домашен любимец, но и запазило свободолюбивия си характер.

Цветове и композиция в живописната картина с портрет на куче

Цветовете и композицията в живописната картина с портрет на куче са подбрани така, че да пасват най-прилежно на характера на кучето и внушението на творбата от Любомира Попова Fineluart. Също така – на стила на художника, на рисуването с цвят и, не на последно място, на темперамента на целия арт проект.

На преден фон са използвани цветове от топлата гама, а за фона – нюанси от студената. Червеният цвят около портрета на Кучето от южния квартал е носител на наситените емоции, страстта и кипящата енергия. На заден план преливат сини и зелени нюанси, символизиращи безбрежните поля и далечните хоризонти, които очакват да бъдат достигнати от свободния дух.

Акрилните бои в тази картина живопис са използвани по-разредени като, по този начин, напомнят ефекта на акварелната техника. Принтът, който е основа на произведението, очертава тъмните и светлите места, както и композиционния център.

За тази картина е използвана същата фотография като при Картина 1, но цветовете са малко по-различни, за да се придаде и по-различно звучене на творбата, а и по-различна емоция на усмивката на кучето.

Пълният текст на концепцията на проект Кучето от южния квартал се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *