Кучето от южния квартал 2 – картина живопис

Кучето от южния квартал 2 – картина живопис

Картина живопис с усмихнато куче от проект Кучето от южния квартал

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: картина смесена техника (принт + акрилни бои)
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Продадена


Тази картина живопис с усмихнато куче е част от проект Кучето от южния квартал на Любомира Попова Fineluart и е изпълнена в характерната за проекта смесена техника – принт и акрилни бои.

Тук ясно личи усмивката на кучето, неговата щастлива осанка, неговият волен дух, неговото чувство на принадлежност към глутница, в която положителните емоции са неразделна част от ежедневието и взаимоотношенията.

Това е портрет на куче, загърбило несгодите на уличния живот, приело аристократичната осанка на домашен любимец, но и запазило свободолюбивия си характер.

Цветове и композиция в живописната картина с портрет на куче

Цветовете и композицията в живописната картина с портрет на куче са подбрани така, че да пасват най-прилежно на характера на кучето и внушението на творбата от Любомира Попова Fineluart. Също така – на стила на художника, на рисуването с цвят и, не на последно място, на темперамента на целия арт проект.

На преден фон са използвани цветове от топлата гама, а за фона – нюанси от студената. Червеният цвят около портрета на Кучето от южния квартал е носител на наситените емоции, страстта и кипящата енергия. На заден план преливат сини и зелени нюанси, символизиращи безбрежните поля и далечните хоризонти, които очакват да бъдат достигнати от свободния дух.

Акрилните бои в тази картина живопис са използвани по-разредени като, по този начин, напомнят ефекта на акварелната техника. Принтът, който е основа на произведението, очертава тъмните и светлите места, както и композиционния център.

За тази картина е използвана същата фотография като при Картина 1, но цветовете са малко по-различни, за да се придаде и по-различно звучене на творбата, а и по-различна емоция на усмивката на кучето.

Пълният текст на концепцията на проект Кучето от южния квартал се намира на страницата, където са публикувани всички картини от серията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *