Някъде – живопис с маслени бои върху фазер

Някъде - живопис с маслени бои върху фазер

Сюрреалистична живопис с маслени бои върху фазер от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 40/ 50 см
  • Техника: живопис с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • Без рамка
  • Цена: 360 лв.


Някъде е сюрреалистична живопис с маслени бои от Любомира Попова Fineluart. Маслена живопис, в която са преплетени идеите за съзерцанието, покоя, отдаването, мечтанието и, разбира се, сливането с природата.

В тази сюрреалистична маслена картина е изграден един фантазен образ колкото невъзможен, толкова и допустим в безграничните дълбочини на сюрреализма. Женското тяло в картината не символизира майката природа, а чувствеността.

Рисуването с маслени бои позволява нанасянето на боята върху картината гладко и спокойно или по-пастьозно, с резки, плътни или плавни удари на четката, с повече напластявания.

В маслената живопис Някъде тези възможности на маслената боя са съчетани, за да се подскаже контраста както на емоционалността на личността, така и на природните стихии.

Цветова композиция на картината

Цветовата композиция на картината е изградена на базата на контрастната хармония – синевата обгръща спокойствието на зелените тонове и трептенето на зластистото, за да изпъкне огненото червено в композиционния център на тази живопис с маслени бои.

Цветовата композиция е изградена хоризонтално в противовес на вертикално разположеното тяло. Най-отгоре е синьото небе, под него е изобразена зелена планина. Пред нея е жълтото на пясъка, а най-долу са тъмносините вълни. Самата боя е нанасяна различно в различните зони. Морето е най-напластено, докато небето е изпълнено в един почти равен син тон.

Образи нарисувани в маслената картина Отвъд

Образите, нарисувани в маслената картина Отвъд, са няколко и символиката им е различна, макар и подчинена на една обща идея. Главният е женското тяло, символизиращо чувствеността, като преплитането му с останалите елементи разкрива различните видове чувственост, на които се отдава личността.

Небето като носител на копнежа по безкрая;
Планината като символ на усещането за покоя на природата;
Плажът, напомнящ за жаркото слънце и приятните емоции на веселието или пълния релакс;
Морето като израз на дълбините, в които плуваме и бурите, с които се борим.

Отвъд е пример за сюрреалистична живопис с маслени бои от Любомира Попова Fineluart, в която не образите са фантазни, а тяхното съчетание.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.