Земя и небе – картина маслена живопис

Земя и небе - картина маслена живопис

Картина маслена живопис със символично звучене от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 60 см
  • Техника: картина с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 1999 г.
  • Без рамка
  • Цена: 180 лв.


Земя и небе е картина маслена живопис от Любомира Попова Fineluart, изградена на базата на влиянията от сюрреалистичната живопис, абстрактната живопис и похватите за стилизиране на образите с цел постигане на символично звучене в изкуството.

Земя и небе е картина маслена живопис създадена изцяло със сини и зелени тонове, които са категорично разделени помежду си, но и влизат в хармония посредством постигнатото равновесие на нюансите.

Небето в картината с маслени бои е композиционен център. При неговото изграждане личат контрастите между топли и студени цветове, между светли и тъмни елементи.

Създаване на небето и земята в тази маслена живопис

При създаването на небето в тази маслена живопис са вложени емоционалните трепети, свързани както с безбрежието на синевата, така и с буреносните напрежения на атмосферата.

Земята в маслената живопис сякаш остава на заден план, заради подобното звучене на положените тонове маслени бои. При нея само са загатнати силуетите на хребетите и дървото, чиито почти неразличими очертания пресъздават тънката граница между реалността и бляна.

По диагонал в картината е отсечен с черна маслена боя хоризонтът. Неговата назъбена линия символизира условността на човешките възприятия за пространство.

Черният хоризонт в тази картина маслена живопис на места се размива в околния свят, разтваряйки посланията си като мечти в неясния силует на миража.

Абстрактното в маслената живопис Земя и небе от Fineluart

Абстрактното в маслената живопис Земя и небе от Fineluart се изявява именно в това, че образите са стилизирани до краен предел, въпреки че това не е типичен пример за абстракционизъм. Абстрактното в това произведение на изкуството е по-скоро стилизация на натурата.

Цветовете са изчистени, без много нюанси и без ясно изразени контрасти. Светлосянка не присъства що се отнася до конвенционалното разбиране за изграждане на светлината и сянката в творба на изобразителното изкуство и, в частност, картина маслена живопис.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *