Паднал ангел – маслена картина по поръчка

Паднал ангел - маслена картина по поръчка

Живопис по поръчка с маслени бои – авторско копие на маслена картина от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е авторско копие
  • Размери: 50/ 45 см
  • Техника: живопис с маслени бои върху платно
  • Създадена: 1999 г.
  • Продадена


Паднал ангел е маслена картина по поръчка, чиято идея е подчинена на борбата между доброто и злото, между изкушенията и съвестта. Тази живопис по поръчка с маслени бои е авторско копие на маслена картина от Любомира Попова Fineluart, като оригиналната картина с маслени бои не е за продажба.

В тази сюрреалистична живопис присъстват черият и белият цвят, които придават почти ахроматично звучене на композиционния център, като по този начин се подчертава контраста с цветните мазки във фона.

Демонът е основният образ в творбата и е обрисуван като силует с изнемощяло тяло, но, все още, силни криле. Неговата поза разкрива не само движението, но и сюжета на картината, които са съсредоточени върху низвергнатият дявол, заради почернялата му душа. В по-широк смисъл, този сюжет може да се пренесе върху личността, която носи в себе си едновременно доброто и злото и може да се поддаде и на двете както като житейски принципи, така и в моменти на слабости и прозрение. Идеята на маслената картина е да се очертае началото на своеобразен вътрешен диалог на тематики като добротата, злините, прегрешенията, разкаянието, прошката, наказанието, чувството за вина, но най-вече – изборът и отговорността за последиците от действията ни.

Паднал ангел е маслена картина по поръчка, която може да бъде определена като сюрреалистична живопис, заради фантазният образ на демона. Може, с известни уговорки, да се причисли и към стилизацията, защото нито фигурата, нито фонът са разработени натурно. Тези способи в изобразителното изкуство са търсени тук, за да се подсилят внушенията, които носи със себе си идеята за падналият ангел.

Маслените картини по поръчка от Любомира Попова Fineluart се създават с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *