Силуети 3 – Молитва, акварелна живопис

Силуети 3 - Молитва, акварелна живопис

Силуети 3 – Молитва, живопис с акварел от серията Силуети (арт проект на Любомира Попова Fineluart)

  • Картината е уникат
  • Размери: 21/ 29 см
  • Техника: живопис с акварелни бои
  • Създадена: 2014 г.
  • С рамка
  • Цена: 50 лв.


Силуети 3 – Молитва е акварелна живопис от серията Силуети (арт проект на Любомира Попова Fineluart). Картината е посветена на вярата като вътрешно убеждение и на молитвата като разговор със себе си.

Основната идея в тази картина живопис е далеч от религиозната молитва към Бог. Тя е насочена към себе си и вътрешните сили, възможности, житейски избори, последици но и отговорност.

  • Вярата е едно дълбоко вътрешно усещане, което дава сигурност, опора, надежда.
  • Молитвата, отправена към Бог е тайнство за религиозния и вътрешен диалог за атеиста.

Молитвата в тази картина е насочена към себе си и другите – за повече обич към близките и повече човечност към ближния!

– – –

Композиция в акварелна живопис Силуети 3 – Молитва

Композицията в акварелна живопис Силуети 3 – Молитва е асиметрична. Горе вляво са изобразени топлите лъчи на слънцето, а долу вдясно са двата силуета в синьо. Единият от тях е заел молитвена поза, докато другият е застанал с гръб към него с приведена глава. Композицията в тази акварелна живопис от арт проекта на Fineluart не пресъздава мъка и болка, а по-скоро вяра и надежда.

  • Вяра в себе си, вяра в добротата, вяра в светлината (по принцип и онази в края на тунела).
  • Надежда за по-добри дни, постигнати чрез мъдрост и търпение, но и капка бунтарство що се отнася до вътрешните убеждения.

Цветове и нюанси в живопис с акварел Силуети 3 – Молитва

Цветовете и нюансите в живопис с акварел Силуети 3 – Молитва са подчинени на контраста между топлата и студената гама. Топлата част на картината символизира светлината и вярата, а студената – света, който обитаваме – вътрешен и външен. Разбира се, има пресечна точка между двата свята, между светлите и тъмните окраски – и това е надеждата, въплътена в молитвата на двете фигури, изобразени в тази живопис с акварелни бои.

Силуети 3 – Молитва е акварелна живопис от серия Силуети на Любомира Попова Fineluart, която е далеч от религиозната представа за молитвата към Бог. Тя е обърната навътре към себе си и собствените сили, възможности, избори, но и отговорност.

вижте концепцията към арт проект живопис Силуети »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *