Витоша – маслена живопис по поръчка

Витоша - маслена живопис по поръчка

Маслена живопис по поръчка в стил близък до поантилизма

  • Картината е авторско копие
  • Размери: 40/ 30 см
  • Техника: картина с маслени бои върху платно
  • Създадена: 1999 г.
  • Продадена


Витоша е маслена живопис по поръчка от Любомира Попова Fineluart, създадена в стил близък до поантилизма. Витоша е живопис пейзаж, пресъздаващ по-скоро импресията от представата за планината, отколкото изобразяваща нейната осанка.

Картината е рисувана на един дъх, вдъхновена от величествената осанка на планината, извисяваща се над София. Направена е чрез бързи и отривисти удари на четкат, които повече приличат на точки, отколкото на мазки или петна. Това приближава стилистиката на маслената картина до поантализма, отколкото до импресионизма, въпреки че основната концепция в този пейзаж живопис е именно импресията.

Цветове и форми в пейзажа в тази маслена живопис по поръчка

Цветовете и формите в пейзажа в тази маслена живопис по поръчка саизградени по подобие на първообраза си, а именно – планината Витоша край столицата. Самата планина е в зелено, но небето в творбата е изпъстрено в червени и сини нюанси, което ясно показва, че на маслената картина е изобразен залез. Формите следват билото и хълмовете, формиращи осанката на планината в този пейзаж по поръчка, но са изградени единствено посредством различните цветове, а не чрез линии или светлосенки.

Основна идея в маслена живопис по поръчка

Основната идея в маслена живопис по поръчка, наречена Витоша, е да се пресъздаде импресията, породена по залез слънце над София. Да се нарисува вдъхновението на природните дадености, които са красиви именно със своята естественост и богатството си от емоции.

Малкият формат на пейзажа по поръчка навява една интимност на впечатлението, която внушава срещата на личността с планината, когато тя е най-живописна, а силуетът й – най-артистичен.

Поръчката на картини от Любомира Попова Fineluart се прави с предварителна уговорка за идея, техника, срокове на изпълнение, рамкиране и т.н., като от това зависи и цената на картините.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *