Триумф над вечността, маслена живопис сюрреализъм

Триумф над вечността, маслена живопис сюрреализъм

Маслена живопис сюрреализъм от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 50/ 60 см
  • Техника: картина с маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2010 г.
  • Продадена


Триумф над вечността е маслена живопис сюрреализъм от Любомира Попова Fineluart, част от сюрреалистичния проект, носещ нейното име.

Картината с маслени бои е изпълнена с пастелни земни тонове. Абстрактни форми и линии се преплитат в едно цяло, чието ядро очаква да изригне в пределите на собствената си самостоятелност.

Сюрреалистичната живопис с масло е началото на концептуалния арт проект, така както раждането на индивида предхожда обособяването на вътрешен свят, чието взаимодействие с реалността оформя хиляди възможности за самоосъществяване.

Основна идея в тази маслена живопис сюрреализъм

Основна идея в тази маслена живопис сюрреализъм е да се пресъздаде букетът от емоции, съпътстващ раждането на новия живот – не само в буквален, но и преносен смисъл. Целият арт проект, към който се причислява тази маслена живопис, проследява кръговратът на живота, но и победата на самия живот.

В сюрреалистичната творба на живописта се разказва за това как се раждаме в оранжевия блясък на зора, всред карминовия привкус на кръвта, в очакване на перспективи, чийто изход е именно там – в убежната точка на скованото в зараждащата се зрялост лице.

Цветове и форми в маслената живопис Триумф над вечността

Цветовете и формите в маслената живопис Триумф над вечността са меки и изящни, а преплитането между тях е плавно и постепенно. Окото, което се явява и композиционен център е най-светлата част на живописната творба, детайлите в него са най-разработени. Цветовете са в топлата гама, което подсилва мекотата на формите.

Триумф над вечността е първа от цикъла картини живопис не само защото арт проектът е кръстен по същия начин, но и защото раждането е смятан за първи етап от развитието на живота, индивида, мечтата, кръговрата.

Прочетете концепцията към Триумф над вечността – концептуален арт проект »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *