Измерения – картина с маслени бои

Измерения - картина с маслени бои

Живописна картина с маслени бои от Любомира Попова Fineluart в контрастна цветова хармония

  • Картината е уникат
  • Размери: 60/ 100 см
  • Техника: картина смаслени бои върху фазер
  • Създадена: 2008 г.
  • Без рамка
  • Цена: 720 лв.


Измерения е живописна картина с маслени бои от Любомира Попова Fineluart, рисувана в контрастна цветова хармония. Картината е част и от проект Превъплъщения отвъд пространството, чиято концепция е съсредоточена върху същността на автора и, в частност, на художника.

Измерения е живопис, в чиято идея са вплетени вътрешните стремежи, творчески хоризонти и недостижимите наяве блянове на художника (като творец и като личност).

Живопис с маслени бои в стил абстрактен сюрреализъм

Тази живопис с маслени бои може да бъде характеризирана в стил абстрактен сюрреализъм, тъй като е изградена на база съчетанието между абстрактни форми и линии и фантазни образи, които далеч не се вписват в характеристиките за рисуване по натура. Маслената живопис позволява контраста както между цветовете, така и между различно оформените повърхности тези възможности са използвани тук, особено при изобразяването на композиционния център. Върху гладката повърхност на фона са нанесени релефни линии направо от тубата с боя, като смесването на цветовете е получено именно при нанасянето, а не върху палитрата. Различни по форма и дължина линии и овали се преплитат в сложна композиция, подчертаваща комплексните взаимовръзки на различните аспекти на съзнанието, подсъзнанието и битието.

Основна идея на тази картина с маслени бои

Основната идея на тази картина с маслени бои е че личността се вписва в своите вътрешни измерения и, едновременно с това, я оформя, а и живее от нея и чрез нея. Тя може да съзерцава себе си и собствените си проявления, но може и да ги контролира, или да им се поддаде, когато са толкова стихийни, че да завладеят субективната му и обективната реалност пълноценно.

вижте Проект Превъплъщения отвъд пространството (магистърска теза по философия) »
вижте Неаполитаново сияние – стихотворение »

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.