Колите – рисунка с латекс върху стена

Колите - рисунка с латекс върху стена

Рисунка върху стена с латекс на анимацията Колите от Любомира Попова Fineluart

  • Техника: рисунка върху стена с латекс
  • Създадена: 2011 г.


Колите е рисунка с латекс върху стена от Любомира Попова Fineluart, пресъздаваща анимационните герои от анимацията Колите. Композицията е рисувана по поръчка върху стените на детски парти клуб в квартал Лозенец в град София.

Декоративните рисунки върху стена, правени за този проект са рисувани директно върху стената, без шаблон, с четки.

Сюжет и композиция на тази рисунка с латекс върху стена

Сюжетът на тази рисунка с латекс върху стена пресъздава радостен момент от забавна игра, при която пожарният камион пръска с вода своите приятели. Образуваните локви очертават повърхността на земята, а зад колите са загатнати скалите, характерни за местността, в която се развива действието на анимацията Колите. Всички персонажи са усмихнати и цялостното внушение на декоративната рисунка на стената е подканящо именно към игри и забавление.

Конкретната творба не пресъздава само героите, а е цялостна композиция с фон, преден и заден план и, разбира се – главните герои от анимационното филмче.

Средата, в която са поставени героите е характерна за анимацията, а самите коли не са изобразени в конкретна сцена, а са обърнати към зрителя, като по този начин е търсен позитивният ефект да са обърнати към зрителите, които им с радват.

Децата и създаването на нарисуваните върху стената анимационни герои

Колите е любимо филмче на децата и особено на момчетата и присъствието на техните усмивки на стената придава една завършеност и едно радостно усещане, което се усеща в целия интериор. Част от децата, редовни посетители на детския клуб, имаха възможността да наблюдават създаването на нарисуваните върху стената анимационни герои и да се радват на всеки новопоявил се образ. Тяхната непресторена и чиста радост е един от факторите за позитивизма на целия проект и в частност – на тази рисунка с латекс върху стената на интериора, нарисувана от Любомира Попова Fineluart.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *