Отвори очи с живопис – благотворителна онлайн изложба

Отвори очи с живопис – благотворителна онлайн изложба

Живопис с благотворителна цел – в подкрепа на фондация Очи на четири лапи

Отвори очи с живопис в подкрепа на Очи на четири лапи е инициатива на Любомира Попова Fineluart. Фондацията има своята благородна мисия – да изгради балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания.

Любомира Попова ще дари 25% от продажбата на публикуваните по-долу картини живопис с благотворителна цел.

Отвори очи с живопис - откриване
Отвори очи с живопис – откриване

Като част от проекта и негов официален старт се проведе изложба в Art Place Interpred (29.12.2015 – 31.01.2016). Най-големият успех на начинанието е фактът, че каузата на “Очи на четири лапи” привлече нови последователи и хора, които са искрено впечатлени от тяхната дейност. Както и съмишленици, които пожелаха да подкрепят фондацията за в бъдеще. Равносметката е, че бяха събрани 400 лв., които да отидат за целите на училището за кучета-водачи.

Благодарности към: Арт Плейс – Интерпред, г-жа Албена Алексиева (председател на “Очи на четири лапи”), Столична община, БНР Радио Шумен, БНР Радио Стара Загора, Office2.bg, Kafene.bg, Е-същност, Сезон България, Radar.bg, списание Черно и Бяло и всички, които изказаха своята съпричастност към проекта.

“Винаги съм смятала, че връзката между кучето и човека е безценна, неповторима и всепоглъщаща. Вярвам, че обученото куче-водач е много повече от чифт очи за своя стопанин – то е негов приятел, помощник и партньор в свят, който съвсем не е пълноцветен за всички. Затова подкрепям организации като фондация Очи на четири лапи, които работят в тази посока и дарявам част от живописта и изкуството си за тях.” Любомира Попова

Вижте концепцията и информация за изложбата в Арт Плейс Интерпред >>

Вижте личната гледна точка на художничката за кучето и неговия човек >>

Вижте интервюто ми за БНР Радио Шумен >>

Вижте интервюто ми за БНР Радио Стара Загора >>

 

Картини живопис в подкрепа на Очи на четири лапи

Списъкът с картини по онлайн проект Отвори очи с живопис в подкрепа на Очи на четири лапи се поддържа актуален и включва не само живопис, но и графика и произведения със смесена техника:

Всяка от картините може да бъде поръчана като принт във формат А4 или А3.

 

Изберете картина и ми пишете!

 

* Дарението ще се извършва в момента на продажбата.
** Картините могат да се закупят на предварително уговорена среща или чрез куриер с наложен платеж (за сметка на купувача).
*** Картините, които са без рамка, могат да бъдат рамкирани от мен. Това ще се отрази на срока за доставка, а на цената би могло и да не се отрази – според вида на рамката (това се уточнява чрез предварителна уговорка).
**** Живопис в подкрепа на Очи на четири лапи може да бъде всяка картина от художничката, дори да не е публикувана на тази страница (по споразумение). Вижте картините в галерия живопис Fineluart, като имате пред вид, че в галерията са представени всички творби на Любомира Попова, като част от тях са продадени или в полза на друга организация, работеща с животни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *