Вик – маслена картина живопис от Fineluart

Вик - маслена картина живопис

Маслена картина живопис в топлата гама от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 42/ 60 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • Без рамка
  • Цена: 210 лв.


Вик е маслена картина живопис, нарисувана в топлата гама от Любомира Попова Fineluart. Преобладаващ е червения цвят, като израз на експресията на гневните настроения, които ни обземат понякога…

Вик е маслена живопис, която е повлияна не от Викът на Едвард Мунк, а от усещането, което ни обзема в онези мигове, когато сме толкова безсилни, че сме неспособни дори да изкрещим…

Композиция в сюрреалистичната маслена картина живопис

Композицията в сюрреалистичната маслена картина живопис следва стандартното композиционно изграждане на портретната живопис. На преден план изпъкват очертанията на лице с издължени пропорции и сравнително ръбести форми, „излизащо“ от неестествено удължен врат. То е нарисувано без очи и уста, въпреки името на картината с масло. На заден план, очно зад лицето, е изобразен профил на силует, който крещи. Единствената разработена част на този силует е именно крясъка, който издава. В долната част, точно зад главното лице в картината в топли цветове, е нарисуван друг силует, от който се вижда само окото и скулата. То изглежда спокойно в контраст с общата тематика. Напрежението се разкрива именно в издължените, остри форми на лицето без уста и очи.

Цветово изграждане на червената маслена картина живопис

Цветовото изграждане на червената маслена картина живопис е подчинено на агресивното излъчване, което цинобъра пресъздава. Светлината в картината с маслени бои върху фазер е в тъмно наситено жълто, а най-тъмните части – в зелено. Самият вик е на заден фон и е почти призрачен, заради неаполитаново жълтия нюанс, в който е решен.

Вик е маслена картина живопис, нарисувана в топлата гама от Любомира Попова Fineluart, която е характерна за творчеството й като стилистика, но не и като цветова гама. Но, все пак, всеки художник понякога рисува в цветове, подходящи за съответното произведение на изкуството, дори и да не е привично за него. Понякога вдъхновението от тематиката на творбата завладява живописеца толкова силно, че той се оставя самата идея да води процеса по създаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *