Вик – маслена картина живопис от Fineluart

Вик - маслена картина живопис

Маслена картина живопис в топлата гама от Любомира Попова Fineluart

  • Картината е уникат
  • Размери: 42/ 60 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2006 г.
  • Без рамка
  • Цена: 210 лв.


Вик е маслена картина живопис, нарисувана в топлата гама от Любомира Попова Fineluart. Преобладаващ е червения цвят, като израз на експресията на гневните настроения, които ни обземат понякога…

Вик е маслена живопис, която е повлияна не от Викът на Едвард Мунк, а от усещането, което ни обзема в онези мигове, когато сме толкова безсилни, че сме неспособни дори да изкрещим…

Композиция в сюрреалистичната маслена картина живопис

Композицията в сюрреалистичната маслена картина живопис следва стандартното композиционно изграждане на портретната живопис. На преден план изпъкват очертанията на лице с издължени пропорции и сравнително ръбести форми, „излизащо“ от неестествено удължен врат. То е нарисувано без очи и уста, въпреки името на картината с масло. На заден план, очно зад лицето, е изобразен профил на силует, който крещи. Единствената разработена част на този силует е именно крясъка, който издава. В долната част, точно зад главното лице в картината в топли цветове, е нарисуван друг силует, от който се вижда само окото и скулата. То изглежда спокойно в контраст с общата тематика. Напрежението се разкрива именно в издължените, остри форми на лицето без уста и очи.

Цветово изграждане на червената маслена картина живопис

Цветовото изграждане на червената маслена картина живопис е подчинено на агресивното излъчване, което цинобъра пресъздава. Светлината в картината с маслени бои върху фазер е в тъмно наситено жълто, а най-тъмните части – в зелено. Самият вик е на заден фон и е почти призрачен, заради неаполитаново жълтия нюанс, в който е решен.

Вик е маслена картина живопис, нарисувана в топлата гама от Любомира Попова Fineluart, която е характерна за творчеството й като стилистика, но не и като цветова гама. Но, все пак, всеки художник понякога рисува в цветове, подходящи за съответното произведение на изкуството, дори и да не е привично за него. Понякога вдъхновението от тематиката на творбата завладява живописеца толкова силно, че той се оставя самата идея да води процеса по създаването.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *