Пулс - експресивна маслена живопис | Fineluart

Пулс – експресивна маслена живопис

Пулс - маслена живопис

Сюрреалистична картина рисувана с пръсти, определяна като експресивна маслена живопис

  • Картината е уникат
  • Размери: 45/ 90 см
  • Техника: маслени бои върху фазер
  • Създадена: 2010 г.
  • Без рамка
  • Цена: 760 лв.


Пулс е експресивна маслена живопис от Любомира Попова Fineluart, част от проекта Триумф над вечността, изследваща екзистенциалния стремеж към независимост, очертаващ неясните контури на идеята за свобода чрез цикъл сюрреалистични картини.

Пулс е маслена живопис рисувана с пръсти, повлияна от онова творческо вдъхновение, което кара художника да пресътвори в картина пулсиращия ритъм на своите вътрешни светове…

Сюрреалистичната картина е създадена в експресивен стил, с неспокоен рисунък, базирана на контраста между топли и студени цветове, между светли и тъмни нюанси.

Експресивна маслена живопис рисувана с пръсти

Картина, определяна като експресивна маслена живопис и рисувана с пръсти е произведение на изкуството с доста интересни характеристики. Тъй като рисуването с ръце не е толкова прецизно както рисуването с четка, създадената маслена творба на изкуството е експресивна по презумпция. А когато влиянията на експресионизма са нарочно търсени, резултатът е феерия от цветове, които изразяват експлозия от емоции.

В тази маслена живопис, освен рисуване с пръсти, е използван и способът да се нанася боя директно от тубата, като по този начин чистият тон контрастира с нюансите в картината. На места е използвана и четка.

Проект маслена живопис Триумф над вечността

За проект маслена живопис Триумф над вечността на Любомира Попова Fineluart са характерни силно експресивни картини, като цяло, и Пулс не прави изключение. Тази творба е един от аспектите, които съпътстват индивида през житейския му път. Не става въпрос само за пулсът като физиологична характеристика, но и за пулсирането (в преносен смисъл) на цялото същество, когато е под порива на вдъхновението. А когато творческите пориви са завладели художник или автор, то тогава изкуството, което се ражда е подчинено именно на импресията, както е и в тази конкретна сюрреалистична картина, определяна като експресивна маслена живопис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама:

Yandex.Metrica