Снежни тоналности – живопис

Съчетание на живопис и музика в абстрактни зимни хармонии

Серия картини на тематика съчетаваща живописта и музиката в абстрактни зимни хармонии за изящните микро-частици, които формират макро-светове: снежинките, тоновете и цветовете от една страна и зимата, музиката и живописта, от друга.

Картините от серия Снежни тоналности са изпълнени чрез смесена техника – принт, дигитално изкуство, живопис с акварел или акрил, молив.

  • Серията Снежни тоналности е вдъхновена от онази страна на зимата, която носи тишина, белота, съзерцание и един приятен унес и смирение.
  • Вдъхновена е и от музиката, която може да въздейства на емоциите ни в различни посоки. По същия начин, по който отделните снежинки са изящни и нежни, но заедно могат да създадат както замръзнала феерия, така и величествени ледници и люти виелици.
  • Аналогично е и в живописта – отделните тоналности създават богатството на цвета, а съчетанието от цветове превръща идеите в самостойни светове.

Всяка отделна картина е вдъхновена от конкретна мелодия/ песен и, същевременно, е носител на целостта на концепцията на проекта. Като ледено произведение на изкуството, изковано под пламенни акорди и облечено в цвят.

Поръчайте по телефона: +359 896 25 55 86
или

Поръчайте по имейл:


    Споделете: